Meny
Kikärtsbiffar med tomatsås
  • Huvudrätt , Biffar
  • 15 min
  • 4 portioner

Kikärtsbiffar med tomatsås

En vardagsfavorit - Med kokta kikärtor blandar man snabbt och enkelt ihop en grundsmet som är lätt att variera efter tycke och smak.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skölj kikärtorna och lägg dem tillsammans med lök, vitlök och rapsolja i en skål.
  2. Mixa allt till en smet.
  3. Blanda i chili, örter, ägg, mjöl, salt och peppar och rör tills smeten blir jämn.
  4. Hetta upp lite rapsolja och smör i en stekpanna, stek biffarna på medelvärme ett par minuter på varje sida.

Servera med tomatsalsa, sallad och basmatifullkornsris/matvete/bulgur eller cous-cous.

Kung Markatta Apa
Prova även att krydda dem med curry eller med citron och salta jordnötter!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se