Meny
Kikärtspasta med krämig tomatsås och kikärtor

Kikärtspasta med krämig tomatsås och kikärtor

Testa denna lättlagade vegetariska vardagspastan med kort koktid - enkelt och väldigt gott! 

Ingredienser

Pastasås: 

Topping: 

 

Så här gör du

Börja med pastasåsen. Hacka lök, chili och vitlök. Fräs i kokosolja. Tillsätt en burk hela tomater, socker och grönsaksbuljong. OBS! Hacka inte sönder tomaterna utan låt dem koka sönder på egen hand. Koka såsen i ca 15 minuter. Häll i den tjocka delen av kokosmjölken. Rör om och koka upp. Smaka av med salt och peppar. 

Koka kikärtspastan al denten i ca 2-3 minuter. Spara lite av pastavattnet innan du häller av det. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Lägg över pastan i tomatsåsen och rör om försiktigt. Tillsätt pastavatten vid behov. 

Blanda alla ingredienser till kikärtorna. Servera pasta, kikärtor och bladspenat! 

Kung Markatta Apa
Kikärtspasta har en koktid på bara 4 minuter!

Receptet skapat av

Diana Dontsova är matbloggaren som haft ett brinnande matintresse ända sedan barndomen. 2013 började hon följa andra matintresserade på Instagram och så småningom lägga ut egna bilder på sin matlagning. I bloggen By Diadonna samlar hon sina recept och fantastiska bilder. Och vill ge inspiration till riktigt klimatsmart mat!

Besök gärna https://bydiadonna.femina.se