Meny
Klassiska scones med kanelsmör
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • 30 min

Klassiska scones med kanelsmör

Finns det något underbarare än att vakna upp till doften av nybakt bröd? En snabb och matig frukost som väcker sjusovare med sin väldoft.

Ingredienser

Scones:

Kanelsmör:

  • 50 g smör
  • 1-2 msk honung
  • 1-2 tsk kanel

Så här gör du

  1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Klicka därefter i smöret i små bitar och knåda ihop det till en deg.
  2. Häll i den rivna osten och mjölk och arbeta ihop degen så att den blir smidig.
  3. Tillsätt pumpafrön och solroskärnor och jobba in dem i degen.
  4. Dela degen i två delar och tryck ut dem till 10 cm stora cirklar. Skär några tvärsnitt över ytan ca 0,5 cm djupa och pudra lite mjöl ovanpå.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen på 250 grader i mellan 10- 15 minuter.
  6. Blanda ihop rumsvarmt smör, honung och kanel och låt sedan stå i kylskåpet tills det stelnar.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se