Meny
Krämig bön- och kronärtskocksröra

Krämig bön- och kronärtskocksröra

Tjock, krämig och vitlökig. Den här användbara röran får en frisk syrlighet från kronärtskockhjärtan och äppelcidervinäger. Den är perfekt att ha med sig i en burk tillsammans med färska grönsaker som ett proteinrikt, mättande och urgott mellanmål!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Skär toppen av de hela vitlökarna. Ringla över 1 msk olivolja, strö över lite salt och linda in dem först i bakplåtspapper och därefter i aluminiumfolie. Förslut dem ordentligt. Rosta i ugnen i 1 timme, tills klyftorna är mjuka och gyllenbruna. När vitlökarna har svalnat tryck ut de mjuka klyftorna.
  3. Mixa samtliga ingredienser i en blender eller matberedare i ca två minuter tills du får en len och slät röra. Stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger under processen.
  4. Smaka av med salt och peppar och mixa i ytterligare två minuter tills du får en riktigt len och krämig röra. Genom att mixa röran länge vispar man luft i den vilket göra röran lättare och krämigare.
  5. Servera tillsammans med färska grönsaker eller riskakor.
  6. Röran håller sig i kylen i upp till tre dagar.
Kung Markatta Apa
Röran är riktigt god att toppa Kung Markattas riskakor med! Håller sig i kylen i upp till tre dagar.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se