Meny
Krämig rotsaksrisotto

Krämig rotsaksrisotto

Gillar ni risotto ska ni absolut testa denna härliga och ”höstiga” rotsaksrisotto. Tänk på att skära rotsakerna i små fina tärningar så att de hinner bli färdiga.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Börja med att koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Skala morot, palsternacka och rotselleri och skär dessa i små fina tärningar.
  4. Hetta upp olivolja i en stor vid kastrull, fräs lök, rotsaker och ris en liten stund.
  5. Tillsätt sedan vinet och låt det koka in.
  6. Späd med grönsaksbuljong, lite i taget medan risotton får puttra på svag värme.
  7. Rör om lite då och då.
  8. När riset börjar kännas klart och risotton har den konsistens du önskar så dra kastrullen åt sidan.
  9. Smaksätt med citronsaft, och rör ner parmesanosten och persiljan.
  10. Smaka av risotton och krydda eventuellt extra med salt och peppar.
Kung Markatta Apa
Passar alldeles perfekt till en bit grillad ekologisk kyckling

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se