Meny
Krispig havremüsli

Krispig havremüsli

Hur man än vänder och vrider på det är den egna müslin alltid godast. Här en havremüsli med bla hasselnötter och kokos.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda havregryn, hackade hasselnötter, solrosfrö, pumpafrö och kokos i en ugnssäker form/långpanna.
  2. Blanda ihop rapsolja och lönnsirap och fördela över gryn/fröblandningen.
  3. Rosta müslin i ugnen (200 grader), ca 10 minuter.
  4. Rör om några gånger under tiden så att det inte bränns vid.
  5. Låt müslin svalna och blanda sedan i linfrö och russin.
  6. Häll upp på burk.
Kung Markatta Apa
Underbar att toppa sin frukostfil eller yoghurt med.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se