Meny
Kristinas linsbiffar med belugalinser
  • Huvudrätt , Biffar
  • 45 min
  • 4 portioner

Kristinas linsbiffar med belugalinser

Dessa smakrika vegetariska biffar passar hela familjen. Med vackra svarta belugalinser och soltorkade tomater blir de en fröjd för både ögat och gommen!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka belugalinserna tillsammans med grönsaksbuljong i 2 dl vatten i ca 25 min.
  2. Häll av vattnet när linserna är mjuka, de ska inte koka sönder. Det blir ca 2,5 dl kokta linser. 
  3. Låt linserna svalna och mosa dem sedan lite slarvigt med en gaffel. Det ger bara fin karaktär till biffarna om en del linser fortfarande är hela.
  4. Riv moroten fint, finhacka lök och vitlök samt de lättorkade tomaterna. Fräs tillsammans med lite av oljan från tomaterna.  Låt svalna. 
  5. Mosa den kokta potatisen och blanda ihop med linserna och grönsaksfräset.
  6. Rör ner en äggula och smaksätt med dijonnsenap, salt, svart- och vitpeppar.
  7. Stek på medelvärme i ett par minuter på varje sida.
  8. Servera med en god sallad.

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.