Meny
Lakritspavlova med citronkräm, hallon- och rostade mandlar

Lakritspavlova med citronkräm, hallon- och rostade mandlar

En pavlova med en maräng som är härligt spröd på ytan och lite seg i mitten. Smakkombinationerna är fantastiska där lakrits är framträdande och bryts av fint med frisk citronkräm och hallon samt rostade mandlar på toppen. En drömdessert för lakritsälskaren!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett skum och tillsätt sockret lite i taget, vispa till en styv maräng.
  3. Sikta ner kakao och lakritspulver, tillsätt balsamvinäger och vänd ner allt till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten till en rund botten på en bakplåtspappersklädd plåt, sätt in i ugnen och sänk värmen till 150 grader.
  5. Grädda marängen i ca 75 minuter och stäng sedan av ugnen. Öppna luckan lite och låt marängen svalna helt i ugnen.
  6. Precis innan servering: Rosta mandlarna i en stekpanna och hacka dem grovt.
  7. Bred ut citronkrämen på marängen och ovanpå ett lager grädde.
  8. Toppa med hallon, mandlar och citronmeliss.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se