
Lakritspavlova med citronkräm, hallon och rostade mandlar
En pavlova med en maräng som är härligt spröd på ytan och lite seg i mitten. Smakkombinationerna är fantastiska där lakrits är framträdande och bryts av fint med frisk citronkräm och hallon samt rostade mandlar på toppen. En drömdessert för lakritsälskaren!
Ingredienser
- Botten:
- 6 st äggvitor
- 3 ½ dl Kung Markatta Rårörsocker
- 3 msk Kung Markatta Kakao
- 1 1/2-2 msk Kung Markatta Lakritspulver
- 1 tsk balsamvinäger
- Fyllning:
- 1 dl citronkräm (färdig eller hemmagjord)
- 2 dl grädde, vispad eller växtbaserat alternativ
- 1 dl hallon
- ½ dl Kung Markatta sötmandlar
- Citronmeliss
Så här gör du
- Värm ugnen till 175 grader.
- Vispa äggvitorna till ett skum och tillsätt sockret lite i taget, vispa till en styv maräng.
- Sikta ner kakao och lakritspulver, tillsätt balsamvinäger och vänd ner allt till en jämn smet.
- Bred ut smeten till en rund botten på en bakplåtspappersklädd plåt, sätt in i ugnen och sänk värmen till 150 grader.
- Grädda marängen i ca 75 minuter och stäng sedan av ugnen. Öppna luckan lite och låt marängen svalna helt i ugnen.
Precis innan servering:
- Rosta mandlarna i en stekpanna och hacka dem grovt.
- Bred ut citronkrämen på marängen och ovanpå ett lager grädde.
- Toppa med hallon, mandlar och citronmeliss.