Meny
Lakritspopcorn med karamellkrisp

Lakritspopcorn med karamellkrisp

Med smaksättning av lakritspulver och smält kokossocker blir dessa popcorn ett festligt alternativ som passar perfekt till kalaset eller helgmyset.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Poppa popcorn i oljan i en kastrull.
  2. Smält kokossocker under omrörning i torr stekpanna på medelvärme.
  3. Häll popcorn i en stor skål, ringla över det smälta kokossockret direkt och smaksätt med lakritspulver. 

Obs! Viktigt att smälta kokossockret under omrörning och att inte ha för hög värme för att inte riskera att det blir en bränd smak. Kokossockret kommer sedan att stelna i popcornen och bli till små krispiga bitar med underbar karamelliserad smak. 

Kung Markatta Apa
Smält kokossockret under omrörning och ha inte för hög värme!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se