Meny
Lättsockrat äppelmos med vanilj

Lättsockrat äppelmos med vanilj

När höstens äppelskörd bjuder på massor av fantastiska svenska äppelsorter gäller det att passa på. Koka en sats av detta goda äppelmos med vanilj och njut till frukostgröten, mellanmålsyoghurten, på ostbrickan eller till dessert ihop men en klick vispgrädde.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skala äpplena, kärna ur dem och skär i bitar.
  2. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vattnet.
  3. Låt koka på svag värme tills äpplena mjuknat i ca 20 minuter (lite olika tid beroende på äppelsort).
  4. Mosa äpplena med en sked (låt gärna det finnas lite bitar kvar i moset).
  5. Rör i sockret och vaniljpulvret tills sockret smält och allt blandats.
  6. Tag kastrullen från plattan och häll upp moset på varma och rena burkar eller frys in det när det kallnat.
Kung Markatta Apa
Sockermängden är låg så moset har inte så lång hållbarhet, men frys gärna in det i små burkar!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se