Meny
Linfrökex
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • >60 min
  • En plåt

Linfrökex

Goda knapriga kex som smakar underbart med en skiva lagrad ost som pålägg. Det tar lite tid att fixa dessa, men ”arbetstiden” är minimal och eftersom de inte behöver passas kan man låta dem gräddas under natten.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda linfrö, pumpafrön och vatten.
  2. Låt blandningen stå och svälla i ca 4 timmar, salta.
  3. Bred ut massan i ett tunt lager på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Sätt ugnen på 50 grader och grädda kexen mitt i ugnen i ca 10 timmar (gärna under natten).
  5. Låt svalna och bryt i bitar.
  6. Förvara torrt och mörkt i en burk.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se