Meny
Makka Pakka macka

Makka Pakka macka

Surt och syrligt i form av lemony-lime hummus, cream cheese och granatäpplekärnor får fint sällskap av krämig avokado, Kung Markattas knapriga salta mandlar och färska grönsaker. Allt samman mellan två stora tjocka skivor färskt surdegsbröd.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Bred ett tjockt lager med hummus på ena brödskivan och ett tjockt lager med cream cheese på den andra.
  2. Fördela babyspenat ovanpå hummusen.
  3. Ovan på detta lägger du ett lager avokadoskivor och ett lager tomatskivor.
  4. Strö över granatäpplekärnor, mandlar och lite havssalt.
  5. Lägg den andra skivan ovanpå och skär macka snett i två lika stora delar.
  6. Om du slår in mackan i smörgåspapper innan du skär den blir det både enklare att skära den samt att äta mackan.
Kung Markatta Apa
En ypperlig lunch att packa ner i väskan till sommarens alla utflykter.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se