Meny
Mandel- och sesamkakor med blåbärssmak

Mandel- och sesamkakor med blåbärssmak

Underbart spröda mandel- och sesamkakor med smak av blåbär. Kakorna har en lätt sötma från lönnsirap och de passar perfekt att servera till eftermiddagsfikat för att hålla energin uppe resten av arbets-/skoldagen.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Mixa ihop mandelmjöl, dinkelmjöl, vaniljsocker, sesamfrön och smör till en smulig deg.
  2. Tillsätt lönnsirap och blåbärspulver och mixa ihop.
  3. Forma degen på mjölat bakbord till en rulle ca 15-20 cm lång. Linda in i plastfolie och låt den ligga i kylskåp i ca 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Skär degen i skivor och lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter, låt svalna på plåten och förvara dem sedan i en burk.
Kung Markatta Apa
Goda till kaffe, te eller ett glas iskall mjölk.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se