
Mandel- och sesamkakor med blåbärssmak
Underbart spröda mandel- och sesamkakor med smak av blåbär. Kakorna har en lätt sötma från lönnsirap och de passar perfekt att servera till eftermiddagsfikat för att hålla energin uppe resten av arbets-/skoldagen.
Ingredienser
- 1 ½ dl Kung Markatta Mandelmjöl
- 1 dl dinkelmjöl
- 1 tsk Kung Markatta Vaniljsocker
- ½ dl sesamfrön
- 100 g smör
- 2 msk Kung Markatta Lönnsirap
- 1 tsk Kung Markatta Blåbärspulver
Så här gör du
- Mixa ihop mandelmjöl, dinkelmjöl, vaniljsocker, sesamfrön och smör till en smulig deg.
- Tillsätt lönnsirap och blåbärspulver och mixa ihop.
- Forma degen på mjölat bakbord till en rulle ca 15-20 cm lång. Linda in i plastfolie och låt den ligga i kylskåp i ca 45 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär degen i skivor och lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter, låt svalna på plåten och förvara dem sedan i en burk.