
Marinerad tofu med sesamfrön
Härligt krispig tofu som marinerats i tamari, vit miso, sambal oelek och sesamfrön. Servera gärna tofun som en plockrätt tillsammans med diverse grönsaker och soja.
Ingredienser
- 2 förpackningar Kung Markatta Tofu Naturell
- 3/4 dl Kung Markatta Äkta Japansk Tamari
- 1 msk Kung Markatta Vit Miso
- 1-2 tsk Kung Markatta Sambal Oelek
- 2 msk Kung Markatta Svarta Sesamfrön
- 2 msk Kung Markatta Neutral Olja
- Salt
Till servering:
- Morötter (i stavar)
- Gurka (i stavar)
- Blomkål Rödkål
- Kung Markatta Äkta Japansk Soja
Så här gör du
- Skär tofun i stora kuber.
- Blanda tamari, sambal oelek och sesamfrön i en skål och låt tofun marinera i minst 10 minuter.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun krispig tills den fått fin färg, smaka av med salt.
- Lägg upp tofun på ett fat, strö gärna över lite extra sesamfrön och servera tillsammans med grönsaker och soja.