Meny
Matchabollar

Matchabollar

Matchabollar med härliga smakkombinationer av cashewnötsmör, aprikos, kokos, lime och vit choklad, vilka alla fungerar toppen tillsammans med matchans unika smak. 

Ingredienser

Så här gör du

  1. Mixa ihop cashewnötssmör, aprikoser, kokosflingor, kokosolja och lime i en matberedare eller mixer.
  2. Forma smeten till bollar och låt dem stå kallt i cirka 10 minuter.
  3. Smält chokladen och doppa bollarna i den med hjälp av två skedar.
  4. Ställ ner bollarna på bakplåtspapper och pudra över matchapulver.
  5. Förvara matchabollarna i tättslutande burk, gärna i kylskåp.

Tips 1 - Den vita chokladen går att utesluta för den som vill. Rulla då gärna bollarna i matchapulvret istället.

Tips 2 - I matchabollarna kan man känna små bitar av aprikoser som ger en något grövre konsistens. Föredrar man helt släta bollar kan man blötlägga aprikoserna i cirka 10 minuter innan de mixas med övriga ingredienser.

Kung Markatta Apa
Lyxa till fikastunden med dessa eller njut dem till mellanmål när suget sätter in.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se