Meny
Matchagräddglass i chokladdoppad våffla

Matchagräddglass i chokladdoppad våffla

Härlig glassvåffla fylld med krämig matchagräddglass och doppad i mörk choklad. Perfekt att bjuda på när man vill lyxa till fikastunden!

Ingredienser

Så här gör du

Matchagräddglass:

  1. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång/vaniljpulver.
  2. Vispa äggulor och rårörsocker.
  3. Häll gräddblandningen över äggblandningen, häll i kastrullen och rör om ordentligt. Sjud blandningen medans du vispar tills den börjar tjockna. Obs! Den får inte koka.
  4. Smaksätt med matchapulver och lime.
  5. Häll upp smeten i en burk, låt den bli kall och förvara sedan i kylen i minst 5 timmar, men gärna under natten.
  6. Kör i glassmaskin om du har en, annars lägger du bara burken i frysen och rör om med jämna mellanrum tills den är fryst.

Våfflor:

  1. Vispa ihop mjöl och kallt vatten till en jämn smet, vispa sedan grädden ganska tjock och blanda i den.
  2. Grädda våfflorna i smör i ett våffeljärn, lägg på galler tills servering.

Dekor:

  1. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något.
  2. Lägg en glasskula mellan våffelhjärtan och tryck ihop lite.
  3. Doppa ena kanten i choklad och strö över matchapulver, servera direkt.

 

Kung Markatta Apa
Har du inte tid att göra egen vaniljglass går det utmärkt att använda en färdigköpt glass och smaksätta med matchapulver och pressad lime.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se