Meny
Medelhavsomelett

Medelhavsomelett

Omelett är riktig snabbmat som man lätt fixar ihop om man har sisådär 10-15 minuter att tillgå. Finns det ägg i kylskåpet så är det inga problem. Denna omelett med medelhavsinfluenser är härligt smakrik och passar bra att servera med en enkel grönsallad.

Ingredienser

  • 4 st ekologiska ägg
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt, svartpeppar
  • ½ msk Kung Markatta olivolja
  • ½ gul lök, finhackad
  • en bit grillad paprika, strimlad
  • ca 4-6 soltorkade tomater, strimlade
  • 10 st Kung Markatta kalamataoliver
  • Till servering:
  • Grönsallad
  • Parmesanost

Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg, vatten, oregano, salt och peppar lätt med en gaffel.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, grillad paprika, lättorkade tomater och kalamataoliver några minuter på medelvärme.
  3. Tillsätt omelettsmeten och låt omeletten gå färdigt på svag värme tills den stelnat, men fortfarande är lite krämig i mitten.
  4. Servera tillsammans med en enkel grönsallad och toppa med parmesanost.
Kung Markatta Apa
Skuren i mindre bitar passar omeletten även bra som en del av en tapas-buffé.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se