Meny
Mjölkfria zucchinimuffins

Mjölkfria zucchinimuffins

Med riven zucchini i smeten har det aldrig varit lättare att få barnen att äta grönsaker. Dessa mjölkfria muffins är sötade med kokossocker, russin och kryddor, vilket ger dem en mild och kolaliknande sötma. Du kan med gott samvete servera dem antingen till frukost eller som mellanmål.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Klä en muffinsform med tolv mindre ark bakplåtspapper eller bakformar och ställ åt sidan.
  2. Värm ugnen till 180°.
  3. Smält kokosoljan.
  4. Rör ihop oljan, zucchinin och de andra blöta ingredienserna i en stor skål.
  5. Rör ihop de torra ingredienserna, snacksmixen och russinen i en annan skål.
  6. Rör ner de torra ingredienserna i de blöta och blanda väl.
  7. Fördela smeten i muffinsformen och toppa gärna med extra nötter eller frön.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills dina muffins är gyllenbruna och genomgräddade.
Kung Markatta Apa
Med riven zucchini i smeten har det aldrig varit lättare att få barnen att äta grönsaker!

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se