Meny
Mousserande citron- och limegranite med jordgubbar

Mousserande citron- och limegranite med jordgubbar

En läskande och fräsch granité med frisk smak av mousserande äppelmust, citron och lime. Granitén har en härlig balans mellan sötma och syrlighet och passar utmärkt att servera som avslutning på en festlig måltid.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och socker, låt småputtra i ca 5 minuter.
  2. Tag av från plattan och låt svalna lite innan du blandar ner mousserande äppelmust, citronsaft och citronskal samt pressad lime.
  3. Vispa äggvitorna fluffigt och blanda ner. Häll ner smeten i en form, täck med plastfolie och ställ in i frysen.
  4. Rör om med en gaffel en gång i timmen tills granitén börjar frysa ihop.
  5. Låt den sedan stå i frysen tills den gått ihop helt.
  6. Skeda upp i glas vid servering och toppa med jordgubbar samt rivet citronskal.
  7. Det går även bra att använda glassmaskin.

Tidsåtgång: 20 minuter + frysning minst 6 timmar

 

Kung Markatta Apa
Perfekt avslutning på en Alla hjärtans dag-middag!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se