Meny
(No-bake) Brownie med lakritskrisp

(No-bake) Brownie med lakritskrisp

Att lakrits är bra smak-kompis med choklad kanske du redan visste? Testa kombinera de två i denna ljuvliga brownie med härligt krisp i topplagret, du lär inte ångra dig!

Ingredienser

  • Brownie-botten:

Så här gör du

  1. Mixa först nötterna till ett grovt mjöl. Tillsätt resterande ingredienser till browniebotten och mixa vidare tills degen börjar "klumpa sig".
  2. Klä en form av något slag (lunchlådan funkar fint!) med plastfolie och tryck ut browniebotten i den.
  3. Gör topplagret genom att mixa alla ingredienser utom kakaonibsen tills helt slätt. Rör ner kakaonibsen och bre ut över browniebotten.
  4. Ställ in i kylen någon timme innan du skär upp i bitar. Antingen 6 brownie-bitar, eller mindre och fler "munsbitar".

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se