Meny
Nudelsallad med krispiga grönsaker och tamarimarinerad tempeh

Nudelsallad med krispiga grönsaker och tamarimarinerad tempeh

En fräsch nudelsallad med asiatisk touch, krispiga grönsaker och stekt tempeh som fått marinera i tamari, sambal oelek, lime och sesamfrön. Salladen har en härlig smak och många olika texturer. Passar perfekt att servera som middag och blir det något över smakar salladen lika gott i lunchlådan dagen efter!

Ingredienser

2 förpackningar Kung Markatta Tempeh bondböna
1/2 dl Kung Markatta Äkta japansk tamari
2 tsk Kung Markatta Sambal oelek
1 msk Kung Markatta Rapsolja

Dressing:

1/2 Kung Markatta Äkta japansk soja
1/2 msk Kung Markatta Pressad lime
2 msk Kung Markatta Rårörsocker
1 msk Kung Markatta Svarta sesamfrön
1/2 kruka färsk koriander, grovt hackad

1 förpackning Kung Markatta Äggnudlar

100 g sockerärter
1 dl sojabönor
En bit vitkål

Så här gör du

Börja med att blanda tamari och sambal oelek. Skär tempeh i avlånga bitar och marinera den medan du gör klart resten av måltiden. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Finstrimla sockerärter och vitkål. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning, häll av vattnet och spola dem i kallt vatten tills de är kalla. Blanda nudlarna med dressing och alla grönsaker. Stek den marinerade tempehn i rapsolja några minuter på varje sida tills den fått fin färg. Lägg upp nudelsalladen på tallrikar och lägg på tempeh. Toppa gärna med koriander. Servera extra soja och sambal oelek i skålar vid sidan om.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se