Meny
Omelett med grillad paprika, pesto och oliver

Omelett med grillad paprika, pesto och oliver

Goda omeletter är alltid bra att ha som ess i rockärmen när det behövs en snabb lunchlösning eller när man har ätit rejält mitt på dagen och bara vill ha något lätt att äta på kvällen.

Ingredienser

  • ca 1 dm purjolök
  • 1 tomat
  • ca 1/2 squash
  • 2 msk Kung Markattas basilikapesto
  • ca 3 bitar grillad paprika
  • 15 Kung Markattas Kalamataoliver
  • 4 ägg
  • 4 msk mjölk (byt ev. ut hälften av mjölken mot grädde eller creme fraiche för en ”fluffigare” omelett)
  • svartpeppar från kvarn
  • lite salt
  • 3 msk riven parmesan
  • färsk basilika – till serveringen

Så här gör du

  1. Finhacka purjo, tomater och squash och fräs i lite smör tillsammans med pesto så att de får lite färg.
  2. Dela paprikan i bitar och lägg den samt oliverna i stekpannan och låt fräsa någon minut.
  3. Blanda ägg, mjölk, svartpeppar, salt och parmesan till en äggstanning och häll den sedan över grönsakerna.
  4. Låt omeletten gå på spisen så att den stelnar, men fortfarande är krämig på ytan.
  5. Toppa med färsk basilika och servera tillsammans med t ex Kung Markattas Gourmetknäcke Tre Fröer.

Receptet skapat av

Vid det här laget är jag nog en gammal räv i matbloggsvärlden - tillsammans med Elin och Maria startade jag bloggen ”Tre tjejer i köket” 2004. Sedan dess har vi, med vårt genuina matintresse, bl a skrivit om restaurang-besök, kokböcker, nya produkter och både bra och mindre lyckade matlagningsexperiment!

Besök gärna www.ragazze.se