Meny
Onigiri med lax och avokadofyllning

Onigiri med lax och avokadofyllning

En enkel variant av de populära japanska risbollarna Onigiri. I receptet blandas samtliga ingredienser i riset innan man formar till bollar/trekanter. Här med en härlig fyllning bestående av lax, avokado, sesamfrön och salladslök. Onigiri serveras med en sojadip och passar bra till mellanmål eller lunch.

Ingredienser

Kung Markatta Grötris för fyra personer + dubbla mängden vatten
1/2 tsk salt
1 tsk Kung Markatta Rårörsocker
1 msk risvinäger
70 g salladslök, finhackad
1 1/2 msk Kung Markatta Svarta Sesamfrön
150 g lax (från hållbara källor), finhackad
1/2 avokado, finhackad
1 noriark

Dip: 1 dl Kung Markatta Äkta Japansk Soja
1 tsk wasabi

Till servering:
Sesamfrön
Finhackad salladslök

 

Så här gör du

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar, med dubbla mängden vatten och tillsätt även salt, socker och risvinäger.
  2. Låt svalna något och tillsätt salladslök, sesamfrön, lax och avokado.
  3. Forma till bollar eller trekanter och sätt eventuellt på noriark klippta i lagom stora bitar.
  4. Blanda ihop soja och wasabi.
  5. Servera risbollarna med sojasåsen och strö över extra sesamfrön och salladslök.
Kung Markatta Apa
Strö gärna över extra sesamfrön och salladslök för dekoration & extra smak!