Meny
Pasta med valnötter och parmesan

Pasta med valnötter och parmesan

Vardagsrätt med lyxfaktor, rostade valnötter ger det där lilla extra. Strö rikligt med persilja över innan servering!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Rosta valnötterna i en stekpanna tills det börjar dofta av nötterna, var försiktig så att de ej bränns.
  2. Krossa vitlöksklyftan.
  3. Lägg 3/4 av valnötterna i en mixer, tillsammans med vitlöken och parmesanosten och olivoljan. Tillsätt sojagrädden.
  4. Mixa tills konsistensen är jämn och krämig. krydda med salt och peppar.
  5. Koka pastan efter anvisningarna på paketet. Spara lite av pastavattnet.
  6. Lägg över pastan i en stor skål. Stänk lite olivolja över för att hindra att pastan klibbar ihop.
  7. Om valnötssåsen är för tjock, blanda i lite av det sparade pastavattnet. Blanda såsen med pastan.

Vid servering: Hacka resten av valnötterna grovt och strö dem över pastan tillsammans med lite mer parmesanost och hackad persilja.

Receptet skapat av

Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.