Meny
Pastasoppa med tomat, tofu och grillad paprika

Pastasoppa med tomat, tofu och grillad paprika

En vegetarisk pastasoppa med allt man kan behöva för att utflykten som bli så bra som möjligt. Den grillade paprikan samt de soltorkade tomaterna gör den både lite mustig och söt. Tillreds snabbt och lätt eftersom du lagar den rakt upp och ner i två kastruller - ingen stekning bara kokning.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Ta fram två medelstora kastruller.
  2. Sätt på pastavatten i den ena och häll ner hela skalade tomaterna, grillad paprika, 2 dl vatten samt de soltrkade tomaterna i den andra.
  3. Stavmixa ingredienserna så soppan blir slät och låt den puttra på svag-medelvärme i 10-15 min, spä med vatten om den blir för tjock.
  4. Lägg nu ner 4 nävar dinkelskruvar i det kokande och saltade pastavattnet och koka dem så att de har lite tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet i durkslag och fortsätt med soppan.
  5. Ringla ner en matsked ramslöksolja, finhacka tofun och lägg i, tillsätt grönsaksbuljong, pesto, lite salt och eventuellt mer vatten.
  6. Lägg i pastan och rör om.
  7. Tillsätt mer vatten om du vill ha en lösare konsistens och parera då med lite extra grönsaksbuljong och pesto så att den inte smakar för lite.
  8. Servera med rostade frön på toppen.
Kung Markatta Apa
Servera gärna härligt saftiga briesmörgåsar på Kung Markattas linfröbröd till soppan!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se