Meny
Pers Paleoplättar

Pers Paleoplättar

Paleoplättar som kan avnjutas som de är – varma eller kalla. Passar till frukost, mellanmål, lunch, efter träning, till middag eller kvällsmat.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skala bananerna och lägg dem i mixern tillsammans med kokosmjöl, kokosflingor, mandelsmör och salt.
  2. Knäck i äggen och häll i kokosoljan som du har smält i en stekpanna (om det är rumstempererat kan du hälla i det direkt om det är flytande!).
  3. Kör allt snabbt på hög hastighet och smeten är klar!
  4. Det går givetvis att använda stavmixer.
  5. Om man vill ha pannkakorna lite ”köttigare” så mosar du bananerna med gaffel i en skål och blandar sedan i resten av ingredienserna.
  6. Stek pannkakorna i kokosolja på medelhög värme (testa dig fram på din spis!).
  7. Häll i 1/2 dl för varje pannkaka, det brukar få plats 4 st i en normalstor stekpanna. Om du har för mycket smet för varje pannkaka blir de svåra att vända.  
  8. När de fått färg vänder du på dem och steker 30-60 sekunder på andra sidan.

Receptet skapat av

Här läser du och får inspiration om träning och paleolitisk kost.
Min drivkraft är att göra livet bättre för andra i stort och smått - oavsett om det handlar om att bli starkare i marklyft eller självkänsla.

Besök gärna www.crossfitkarlstad.se/perwiden