
Pers Paleoplättar
Paleoplättar som kan avnjutas som de är – varma eller kalla. Passar till frukost, mellanmål, lunch, efter träning, till middag eller kvällsmat.
Ingredienser
- 2 Ekologiska bananer
- 3 Ekologiska ägg
- 1/2 dl Kung Markatta Kokosmjöl eller Mandelmjöl
- 1/2 dl Kung Markatta Kokosflingor
- 2 tsk Kung Markatta Kokosolja + extra till stekningen
- 1 msk Kung Markatta Mandelsmör eller Hasselnötssmör
- 1 nypa salt
Så här gör du
- Skala bananerna och lägg dem i mixern tillsammans med kokosmjöl, kokosflingor, mandelsmör och salt.
- Knäck i äggen och häll i kokosoljan som du har smält i en stekpanna (om det är rumstempererat kan du hälla i det direkt om det är flytande!).
- Kör allt snabbt på hög hastighet och smeten är klar!
- Det går givetvis att använda stavmixer.
- Om man vill ha pannkakorna lite ”köttigare” så mosar du bananerna med gaffel i en skål och blandar sedan i resten av ingredienserna.
- Stek pannkakorna i kokosolja på medelhög värme (testa dig fram på din spis!).
- Häll i 1/2 dl för varje pannkaka, det brukar få plats 4 st i en normalstor stekpanna. Om du har för mycket smet för varje pannkaka blir de svåra att vända.
- När de fått färg vänder du på dem och steker 30-60 sekunder på andra sidan.