Meny
Picknicksallad
  • Tillbehör , Sallader
  • 15 min
  • 4-6 portioner

Picknicksallad

En god bassallad passar perfekt till picknicken. Ät den som den är eller komplettera med kallrökt lax, grillad kyckling, ägg eller tofu för en matigare lunch. Vid servering kan salladen med fördel toppas med några oliver från Kung Markattas sortiment.

Ingredienser

  • 70 g blandsallad (en påse)
  • 100 g sockerärtor, delade i mindre bitar
  • Ett knippe grön sparris, lättkokt och delad i bitar
  • 1 stor morot, skalad och strimlad
  • 1 burk (400g) Kung Markatta Kikärtor

Vinägrett:

  • 3 msk Kung Markatta Rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ msk färskpressad citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt, svartpeppar

Så här gör du

  1. Skölj grönsaker och kikärtor. Blanda sallad, sockerärtor, sparris, morot och kikärtor.
  2. Blanda alla ingredienser till vinägretten och ringla den över salladen vid servering. 

Tips: Om salladen ska tas med på picknick, så lägg den i en burk med tätslutande lock och ta med vinägretten i en glasburk vid sidan om. 

 

Kung Markatta Apa
Toppa gärna salladen med kalamataoliver, amfissaoliver och lättorkade tomater vid servering!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se