Meny
Portionsbröd med svarta oliver
  • Frukost & Mellanmål , Bröd
  • >60 min
  • ca 20 st

Portionsbröd med svarta oliver

Det här portionsbrödet passar bra att göra till sommarens kalas och picknick-utflykter. Brödet går så klart lika bra att forma på traditionellt sätt, men det blir lite extra festligt och plock-vänligt med portionsformarna.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke tillsammans med vattnet, rör om.
  2. Blanda i alla ingredienser förutom ost och oliver. Knåda ihop till en deg och kavla den sedan tunt.
  3. Strö på de hackade oliverna och osten och rulla sedan ihop degen på samma sätt som när man gör kanelbullar.
  4. Skär degrullen i bitar och lägg i portionsformar. Tänk på att inte göra portionsbröden för stora, då är risken stor att de inte gräddas klart i botten
  5. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Strö över lite flingsalt och finhackad rosmarin och grädda sedan bröden i ca 30 minuter i 200 grader.

Receptet skapat av

Vid det här laget är jag nog en gammal räv i matbloggsvärlden - tillsammans med Elin och Maria startade jag bloggen ”Tre tjejer i köket” 2004. Sedan dess har vi, med vårt genuina matintresse, bl a skrivit om restaurang-besök, kokböcker, nya produkter och både bra och mindre lyckade matlagningsexperiment!

Besök gärna www.ragazze.se