Meny
Potatissallad med senapsvinägrett
  • Huvudrätt , Sallader
  • 15 min
  • 3 portioner

Potatissallad med senapsvinägrett

Potatissalladen passar perfekt som tillbehör till kvällens grillade lax eller grönsaksspett. Potatissalladen är egentligen som godast när den har fått stå över natten, därför gör jag alltid en rejäl skål åt gången så att jag har sallad till både middag och lunch.

Ingredienser

  • ca 10-15 kokta potatisar
  • ca 1 1/2 hg sparris, lättkokt
  • 10 cocktailtomater
  • 1/2 fänkål
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 5 tsk Kung Markattas olivolja
  • 2 tsk vatten
  • 1 tsk färskpressad citron
  • 1/2 tsk Kung Markattas dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • en nypa salt
  • ett par varv med svartpepparkvarnen
  • parmesan eller lagrad prästost – som topping

Så här gör du

  1. Skiva den kalla potatisen.
  2. Finstrimla fänkålen med osthyvel eller mandolin och halvera tomaterna.
  3. Skär den lättkokta sparrisen i lagom stora bitar.
  4. Blanda dijonsenap, citronsaft, pressad vitlök, salt och peppar till vinägretten.
  5. Tillsätt olivoljan och vispa ihop dressingen ordentligt.
  6. Blanda ihop alla salladsingredienser och häll dressingen över.
  7. Låt stå en stund innan servering.
  8. Toppa med hyvlad parmesan eller lagrad prästost.
Kung Markatta Apa
Variera potatissalladen med de grönsaker du har hemma eller tycker allra bäst om.

Receptet skapat av

Vid det här laget är jag nog en gammal räv i matbloggsvärlden - tillsammans med Elin och Maria startade jag bloggen ”Tre tjejer i köket” 2004. Sedan dess har vi, med vårt genuina matintresse, bl a skrivit om restaurang-besök, kokböcker, nya produkter och både bra och mindre lyckade matlagningsexperiment!

Besök gärna www.ragazze.se