Meny
Quinoagröt med rooibosvanilj och torkade superbär

Quinoagröt med rooibosvanilj och torkade superbär

Med höstens kyliga intrång är det bäst att start dagen med en värmande frukost. Testa att byta ut de vanliga frukostgrynen mot quinoa för en proteinrik och mättande variant. Smaksatt med rooiboste, vanilj, lönnsirap och superbär lovar vi dig en mild, god och energigivande start på dagen.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Brygg 2 dl starkt rooiboste med tepåsarna.
  2. Skölj av quinoan i hett vatten.
  3. Koka upp samtliga ingredienser i en mellanstor kastrull.
  4. Sänk värmen och låt puttra under lock i ca 15 minuter eller tills all vätska har absorberats.
  5. Servera omgående toppat med hackade valnötter, några extra bär och en skvätt mjölk.
Kung Markatta Apa
Mättar och värmer gott en kylig höstmorgon!

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se