Meny
Raw apelsincheesecake med kanel

Raw apelsincheesecake med kanel

En riktigt spännande cheesecakevariant med valnötsbotten och frisk fyllning med smak av apelsin och kanel. Lätt att förbereda då den kan förvaras i frysen många dagar innan servering.

Ingredienser

Så här gör du

Botten:

  1. Mixa allt i en mixer eller matberedare och tryck sedan ut botten i fyra stycken bakplåtspappersklädda portionsformar alternativt en sockerkaksform.

Fyllning:

  1.  Mixa den smälta kokosoljan tillsammans med cashwnötssmöret, apelsinsaften, agavesirap och kanel.
  2. Häll fyllningen i formarna och ställ in dem i frysen i minst 1-2 timmar.

Vid servering lyft ur cheesecaken ur formarna och garnera med apelsinskivor och kokoschips. Cheesecaken gör sig bäst att servera frusen alternativt halvtinad. 

Kung Markatta Apa
Känns dadlarna torra blötlägg dem i lite vatten, ca 0,5-1 timme innan du mixar dem.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se