Meny
Rödbetspesto

Rödbetspesto

En vegetarisk vardagsfavorit. Den här rödbetspeston är prima att servera till pasta.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skala och koka rödbetorna i buljong tills de är mjuka.
  2. Sila av men spara buljongen.
  3. Mixa rödbetorna tillsammans med creme fraiche och nötter.
  4. Pressa i en vitlöksklyfta.
  5. Smaka av med pressad citronsaft, en nypa salt och svartpeppar.
  6. Späd ev med lite av buljongen för en lösare konsistens.
  7. Grovriv parmesanost och vänd ner innan servering.

Servera till nykokt pasta, toppa med lite grovriven parmesanost.

Kung Markatta Apa
Enkel mat när den är som allra godast

Receptet skapat av

Jag är en nutritionist/näringsfysiolog som brinner för matlagning. Gillar farmors klassiska recept såväl som att hitta på nya egna. Hjärtat klappar lite extra för mat som går att hämta alldeles gratis i naturen.

Besök gärna www.pickipicki.se