Meny
Rödlöksmarmelad

Rödlöksmarmelad

Härligt fyllig och sötsyrlig rödlöksmarmelad. Har du inte tidigare provat att göra marmelad på lök så är det dags nu! När marmeladen slutligen kokat ihop och man smakar av den första skeden är det svårt att fatta att man inte gjort det tidigare!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Skala och dela rödlökarna och skiva dem tunt.
  2. Fräs dem på låg värme så att de blir genomskinliga.
  3. Häll i vinägern och låt koka in ett par minuter och häll därefter i resten av ingredienserna.
  4. Koka marmeladen på medelvärme under uppsikt. När den börjar att tjockna är den klar.
  5. Smaka av med salt så att du får en fin balans mellan sött, syrligt och salt men där det söta dominerar. 
Kung Markatta Apa
Gör två satser samtidigt, den här marmeladen går åt!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se