Meny
Rostade rågpinnar med fetaost- och böndipp

Rostade rågpinnar med fetaost- och böndipp

Dessa rostade rågpinnar med fetaost- och böndip passar perfekt som picknicksnacks, som tilltugg till en kortare utflykt eller kanske som inledning på en grillmåltid. Rågpinnarna rostar man en stund innan man beger sig, men går lika bra att servera kalla.

Ingredienser

  • Rågpinnar:
  • 6 skivor av Kung Markattas Extra grovt rågbröd
  • Kung Markatta rapsolja
  • flingsalt
  • Böndipp:
  • 1 burk Kung Markattas Små vita bönor
  • ca 1/2 dl persilja
  • 1/2 tsk chilikrydda (alternativt 1/2 röd spansk peppar)
  • 1 krm malen spiskummin
  • salt, svartpeppar
  • 1/2 dl Kung Markattas Rapsolja
  • 50 g smulad fetaost
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Så här gör du

  1. Skär brödet i centimeterbreda pinnar.
  2. Lägg rågpinnarna på plåt och ringla över rapsolja och flingsalt.
  3. Rosta mitt i ugnen (grillvärme 225 grader) ca 10-15 minuter.
  4. Låt gärna pinnarna svalna något innan servering (kan också serveras kalla).
  5. Skölj bönorna och mixa dem tillsammans med persilja, chili, spiskummin, salt och peppar.
  6. Tillsätt rapsoljan i en fin stråle medan du mixar.
  7. Lägg böndippen i en skål och tillsätt smulad fetaost och pressad vitlök.
  8. Smaka av med salt, peppar och ev extra chili.
  9. Servera tillsammans med rågpinnarna och gärna grönsaksstavar.
Kung Markatta Apa
Böndippen funkar utmärkt att göra dagen innan och förvara i kylen.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se