Meny
Rotfruktschips toppade med tomat- och belugalinssalsa

Rotfruktschips toppade med tomat- och belugalinssalsa

De knapriga rotfruktschipsen har här toppats med en härlig salsa bestående av bl a tomat, belugalinser, rödlök och god vinägrett. Tilltugget passar bra att servera till fördrinken, på en vårbuffé eller som snacks när suget faller in.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Finhacka tomater, rödlök och persilja.
  2. Blanda allt i en skål tillsammans med de kokta linserna.
  3. Tillsätt olivolja, vinäger och smaka av salsan med örtsalt och svartpeppar.
  4. Lägg ut rotfruktschipsen på en skärbräda eller stort fat och toppa med salsan. 

Tips! Man kan också servera rotfruktschipsen och salsan i skålar och ställa fram små skedar eller gafflar så får var och en toppa sina egna chips.

Kung Markatta Apa
Funkar såväl till fördrinken som på vårbuffén eller som snacks när man känner sig sugen

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se