Meny
Ruccolasallad med grillade päronbitar och vinägrett

Ruccolasallad med grillade päronbitar och vinägrett

Päron, valnötter och parmesan är en oslagbar kombination. Sötman från päronbitarna paras fint ihop med det peppriga från ruccolan och den friska vinägretten. En lätt sommarmåltid som antingen kan serveras som förrätt eller som huvudrätt tillsammans med grillad tofu och ett gott bröd.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Rosta valnötterna i ugnen på 180° i ca 7-8 minuter.
  2. I en liten glasflaska skaka ihop ingredienserna till vinägretten.
  3. Skär av några mm av skinnet på två motsatta sidor av päronet. Skiva därefter päronet i 1 cm tjocka skivor. Skär bort kärnhuset.
  4. Pensla bägge sidor med lite olivolja. Grilla dem på hög värme i 1-2 minuter på varje sida. Vänd bitarna försiktigt så att de inte går sönder.
  5. Skär dem i strimlor.
  6. Fördela salladen på dina tallrikar.
  7. Toppa med päronbitar, valnötter och hyvlad parmesan.
  8. Ringla över vinägretten och servera omgående.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se