Meny
Saffrans- & apelsingryta med brysselkål

Saffrans- & apelsingryta med brysselkål

Smaksatt med saffran och apelsin får brysselkålen en frisk och julig smak. Perfekt som ett lättare men smakrikt vegetarisk inslag på julbordet.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Ansa brysselkålen, skala och skär rotsellerin i mindre tärningar. 
  2. Ångkoka rotsellerin tills bitarna är mjuka och lättkoka brysselkålen.
  3. Rosta mandlarna i ugn på 180° i ca 10 minuter och hacka dem sedan grovt.
  4. Lägg socker och saffran i en mortel och stöt detta lätt.
  5. Tvätta apelsinen noga. Finriv skalet och pressa ur juicen.
  6. Fräs lök och vitlök och en nypa salt i en del av oljan i några minuter.
  7. Tillsätt saffransblandningen, skal och juice av apelsinen och buljongen.
  8. Koka upp snabbt och tillsätt resten av oljan, rotsellerin och brysselkålen. Koka ihop en kort stund.
  9. Vänd ner persiljan och smaka av med salt och peppar.
  10. Häll över i en serveringsskål och toppa med de hackade mandlarna.
Kung Markatta Apa
Perfekt som ett lättare men smakrikt vegetarisk inslag på julbordet.

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se