Meny
Saffransgröt med granatäpple & valnötter

Saffransgröt med granatäpple & valnötter

Färgstark och god gröt för adventstider. Genom att toppa med granatäpple får du både en härligt frisk smakbrytning och en vacker upplevelse för ögat!

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Kung Markattas grötris
  • 5-6 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 10 dl mjölk
  • 1 bit kanelstång
  • 1 pkt saffran
  • (ev lite socker)

Topping:

Så här gör du

  1. Mät upp ris, vatten och salt.
  2. Koka upp, rör om och låt småputtra ca 10 minuter.
  3. Tillsätt mjölk och kanelstång, låt koka upp och låt sedan gröten svälla på svag värme ca 40 minuter.
  4. Tillsätt saffran, ev lite socker och rör om.
  5. Stäng av värmen på plattan och låt gröten stå kvar och svälla ytterligare en stund tills den blir krämig och god. 
  6. Toppa med granatäpple och valnötter vid servering.
Kung Markatta Apa
Ställ KRAV på julbordet i år!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se