Meny
Snabb vegokorvsallad med örtolja

Snabb vegokorvsallad med örtolja

En snabb, fräsch och mättande sallad med bland annat sparris, avokado och stora vita bönor. Salladen toppas med stekt vegokorv och en fantastiskt god örtolja. Perfekt sommarmåltid, men smakar såklart lika bra året runt!

Ingredienser

1 förpackning Kung Markatta Vegokorv Rökt
1 msk Kung Markatta Rapsolja
1 påse sallad, 70 g
250 g sparris
1 avokado
1 burk Kung Markatta Stora vita bönor

Örtolja:
1 dl Kung Markatta Olivolja extra virgin
1/2 tsk Kung Markatta Örtsalt
1 msk färsk timjan
1 msk färsk oregano
1 msk färsk persilja
1 vitlöksklyfta
Svartpeppar

Så här gör du

Dela vegokorven och stek den i oljan tills den fått fin färg. Fördela sallad på ett stort fat, koka sparrisen i ett par minuter och lägg den över salladen. Skär avokadon i bitar, skölj bönorna och lägg på salladen. Lägg över vegokorven. Mixa alla ingredienser till örtoljan och ringla till sist över salladen.

Kung Markatta Apa
Tips! Vill man ta med salladen på picknicken så gör i ordning den i en burk och förvara örtoljan i en glasburk vid sidan av. Vegokorven fungerar utmärkt att grilla på plats.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se