Meny
Sötpotatissoppa med vitlöksstekt vegokorv och grönkålschips

Sötpotatissoppa med vitlöksstekt vegokorv och grönkålschips

Supersnabb och len soppa på sötpotatis och kokosmjölk. Toppas med vitlöksfräst vegokorv, grönkålschips och solroskärnor.

Ingredienser

1 gul lök

1 sötpotatis

1 msk olja, till stekning

1 burk Kung Markatta Kokosgrädde

3 dl vatten

1 tärning Kung Markatta Grönsaksbuljong

0,5 tsk Kung Markatta Sambal oelek

1 tsk gurkmeja

 

Servering:

1 pkt Kung Markatta Vegokorv rökt

1 msk olja till stekning

2 klyftor vitlök, krossade

Grönkålschips

Kung Markatta Solrosfrön

 

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken. Skölj och hacka sötpotatisen i små bitar. Du kan skära bort lite av skalet om du vill, men det går bra att laga soppan med skalet kvar.
  2. Fräs lök och sötpotatis i en stor gryta eller kastrull tillsammans med lite olja. 
  3. Häll över kokosgrädde och vatten. Tillsätt buljongtärningen och sambal oelek. Låt sjuda 10-15 minuter under lock.
  4. Slanta under tiden vegokorven och stek i en stekpanna tillsammans med lite olja och krossade vitlöksklyftor tills den fått färg.
  5. Ta av soppan från värmen och mixa den slät med till exempel en stavmixer. Krydda med gurkmeja och smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt vatten om du önskar en tunnare konsistens.
  6. Häll upp i skålar och toppa med korven, grönkålschips och lite solrosfrön.

Receptet skapat av

Det här receptet är framtaget i samarbete med matsajten Köket.se.