
Stekt ris med broccoli och sojagrytbitar
Sojagrytbitar är suveräna på att suga åt sig marinader och går snabbt att göra i ordning. Till den här rätten kan du koka råriset och marinera sojabitarna ett par timmar innan du ska laga maten, ibland till och med dagen innan. Därefter tar det mindre än tio minuter att steka ihop maten.
Ingredienser
- 7,5 dl Kung Markattas fullkornsris, kokt (ca 2 dl okokt)
- 1 broccolibukett, skuren i mindre buketter
- 2 dl Kung Markattas torkade sojagrytbitar
- 1 msk Kung Markatta Äkta japansk soja
- 2 ekologiska ägg
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk färsk ingefära, finhackad
- ca 8 cm purjolök, fint skivat
- 1 dl färsk koriander, finhackad
- ½ dl Kung Markatta sesamfrön, rostade
- 2 msk Kung Markattas kokosolja
- Marinad:
- 2 msk Kung Markatta Äkta japansk soja
- 1 msk Kung Markattas sesamolja
- 1 msk färsk ingefära, finhackad
Så här gör du
- Koka riset enligt förpackning.
- Koka sojabitarna enligt förpackning, gärna i lite soja.
- Blanda ihop marinaden i en mellanstor skål och blanda ner de varma, färdigkokta sojabitarna.
- Låt marineras i minst 20 minuter, gärna längre.
- Ångkoka broccolin i ca 5 minuter. Kyl därefter ner bitarna i kallt vatten.
- Vispa ihop äggen och sojan.
- Värm kokosoljan i en stor stekpanna på medel värme.
- Tillsätt ingefära, vitlök och purjolök och stek försiktigt i 30 sekunder tills det börjar dofta.
- Tillsätt sojabitarna tillsammans med marinaden och stek i ytterligare några minuter.
- Tillsätt därefter broccolibitarna och fortsätt steka tills de är genomvärmda.
- Rör därefter ner riset och äggen och stek alltsamman.
- Tryck ner och vänd runt riset tillsammans med äggröran mot stekpannans botten med hjälp av en stekspade och stek ihop allt tills riset är varmt och äggröran har stelnat.
- Ta av från värmen och toppa med rostade sesamfrön och färsk koriander.
- Servera omedelbart.