Meny
Stekt tofubiff med grönsaksris och bönsalsa

Stekt tofubiff med grönsaksris och bönsalsa

En härlig stekt tofubiff med smak av mild chili som här serveras med ett smakrikt grönsaksris, bönsalsa och en klick svalkande yoghurt. Ett perfekt vardagsrecept! Bönsalsan går att göra en eller två dagar innan servering och den är god att äta både varm och kall.

Ingredienser

4 förpackningar Kung Markatta Tofubiff mild chili
2 msk Kung Markatta Rapsolja

4 portioner Kung Markatta Fullkornsris
1 msk Kung Markatta Grönsaksbuljongpulver
200 g broccoli, skuren i buketter
1 dl frysta sojabönor

Bönsalsa:
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk Kung Markatta Rapsolja
1 msk Kung Markatta Tomatpuré
1 burk Kung Markatta Blandade bönor
1 burk Kung Markatta Krossade tomater
Salt, svartpeppar

Yoghurt eller ett plantbaserat alternativ

Så här gör du

Koka riset tillsammans med grönsaksbuljong enligt förpackningens anvisning. När cirka 5-7 minuter av koktiden återstår tillsätt broccoli och sojabönor. Finhacka lök och vitlök till bönsalsan och fräs i rapsolja, låt tomatpuré fräsa med och tillsätt sedan bönor och krossade tomater. Låt puttra ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Stek tofubiffarna i rapsolja ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg och ett knaprigt yttre. Servera tofubiffarna med grönsaksris, bönsalsa och en klick yoghurt.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se