Meny
Teryakilax med sesam och pumpafrön

Teryakilax med sesam och pumpafrön

Teryakisåsen gifter sig perfekt med laxen. Lättlagat, få ingredienser och fantastiskt gott - blir inte bättre än så, eller hur?!

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 2 dl teriyakisås
  • 1 dl blandade frön från Kung Marakatta, t ex sesam-, pumpa- och solrosfrön

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg laxsidan i en smord ugnsform och pensla över rikligt med teriyakisås.
  3. Baka laxen ca 20 minuter.
  4. Ta ut laxen och häll över fröblandningen.
  5. Sätt in fisken ytterligare några minuter i ugnen innan den är färdig att serveras, gärna med en god och syrlig sallad.

Inskickat av Linda i Umeå

Kung Markatta Apa
Servera gärna med en god och syrlig sallad

Receptet skapat av

Har du en favoriträtt, en paraddessert, en smarrig röra eller ett bröd du alltid bakar? En rätt som passar i höstregnet, som fredagsmys, på picknicken, i lunchlådan eller till nyårssupén? Nu efterlyser vi dina egna bästa skapelser.

Dela med dig av ditt bästa recept genom att maila det till recept@kungmarkatta.se. Märk med Favoritrecept. Glöm inte att bifoga kontaktuppgifter och ett foto på din rätt. Publicerade recept belönas med värdecheckar för 100 kronor. 

Inskickade recept kan komma att användas av Kung Markatta i marknadsföringssyfte.