Meny
Tigerkaka med vita bönor

Tigerkaka med vita bönor

Baka med bönor - javisst! Att ha olika typer av kokta bönor i bakverk ger extra protein, otroligt saftigt resultat - och inte minst; väldigt goda bakverk! Testa t.ex den här härliga tigerkakan, som är bakad helt utan vanligt mjöl och därmed också glutenfri.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 165 grader.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser förutom kakao i en skål och ställ åt sidan.
  3. Smält kokosoljan, låt svalna något.
  4. Mixa bönor, ägg och honung tills slätt.
  5. Tillsätt den avsvalnade kokosoljan och den torra blandningen och mixa igen, tills du har en helt jämn smet.
  6. Häll 2/3 av smeten i en bakform (10x20 cm).
  7. Tillsätt kakao och kaffe i den återstående tredjedelen och mixa snabbt igen.
  8. Häll chokladsmeten över smeten i formen och dra några varv med en gaffel för att skapa ”swirls”.
  9. Grädda i 25-30 minuter tills en provsticka kommer ut ”kladdig”

Självklart kan du göra muffins av smeten också! Korta ner gräddtiden och använd teststicka för att kontrollera när de är klara.

Kung Markatta Apa
1 dl torkade bönor blir ungefär 2,5-3 dl kokta bönor

Receptet skapat av

Jag är en matglad tjej som varvar styrketräning med lek i köket. Sötsaker och bakverk i alla former har en speciell plats i mitt hjärta, och med väl valda ingredienser passar det mesta inte bara till fikat utan kan lika gärna intas till frukost! Hos mig är en fin kaka det bästa återhämtningsmålet efter ett tufft träningspass.

Besök gärna roethlisberger.se