
Tofustroganoff
En snabb och vegetarisk tofustroganoff med härlig smak från mild ajvar och vitlök. Det här receptet är lagom för 4 hungriga vuxna eller två vuxna med två barn modell förskoleålder, samt två matlådor. Servera med basmati- eller jasminris, gärna med några stänk Japansk soja.
Ingredienser
- 1 burk Kung Markatta Krossade tomater
- 1/4 tomatburk med vatten
- 4 msk Kung Markatta Tomatpuré
- 1,5 dl Ajvar mild
- 1-2 färska vitlöksklyftor
- 1-2 msk Kung Markatta Ramslöksolja
- 2-3 tsk Kung Markatta Grönsaksbuljong
- 1 pkt Kung Markatta Tofu naturell
- 1 pkt Kung Markatta Tofu mild chili
- 2-2,5 dl creme fraiche 34% eller växtbaserat alternativ t.ex. Sour Supreme
- Kung Markatta Örtsalt
- Kung Markatta Äkta Japansk soja
Så här gör du
- Häll krossade tomater, vatten, pressad färsk vitlök, ajvar, tomatpuré, grönsaksbuljong och ramslöksolja i en tjockbottnad kastrull eller gryta.
- Stavmixa så att allt finfördelas.
- Koka upp och låt småsjuda i ca 10-15 min.
- Skär tofun i 2 cm stora tärningar och lägg i tillsammans med créme fraiche eller sour supreme och låt sjuda med i ca 10 min. Smaka av med örtsalt och servera med ris.