Meny
Tofustroganoff

Tofustroganoff

En snabb och vegetarisk tofustroganoff med härlig smak från mild ajvar och vitlök. Det här receptet är lagom för 4 hungriga vuxna eller två vuxna med två barn modell förskoleålder, samt två matlådor. Servera med basmati- eller jasminris, gärna med några stänk Japansk soja.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Häll krossade tomater, vatten, pressad färsk vitlök, ajvar, tomatpuré, grönsaksbuljong och ramslöksolja i en tjockbottnad kastrull eller gryta. 
  2. Stavmixa så att allt finfördelas. 
  3. Koka upp och låt småsjuda i ca 10-15 min. 
  4. Skär tofun i 2 cm stora tärningar och lägg i tillsammans med créme fraiche eller sour supreme och låt sjuda med i ca 10 min. Smaka av med örtsalt och servera med ris. 
Kung Markatta Apa
Jättegott att krydda upp med färsk eller torkad chili.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se