
Tomatsoppa med marinerad tofu och quinoa
Till den här mustiga vegetariska tomatsoppan med marinerad tofu och röd quinoa passar det fint att servera ramslöksfrästa ostsnittar. Ostsnittarna får en mild vitlökssmak och blir alldeles frasiga och oemotståndligt goda.
Ingredienser
- Tomatsoppa:
- 1 flaska Kung Markatta passerade tomater
- 6 dl vatten
- 5 tsk Kung Markatta grönsaksbuljong
- 1 burk inlagda, torkade tomater
- 1 burk inlagd, grillad paprika
- 1 dl okokt Kung Markatta röd quinoa
- Kung Markattas Örtsalt
- Citronsaft
- 2 pkt Kung Markatta Marinerad tofu
- Ostsnittar:
- 8 formbröd
- Smör
- Några skivor hårdost
- Kung Markatta Ramslöksolja
Så här gör du
Tomatsoppa:
- Häll av det mesta av oljan från de lättorkade tomaterna och den grillade paprikan.
- Häll därefter i dem och de passerade tomaterna i en kastrull. Stavmixa till lagom jämn konsistens.
- Tillsätt vatten och buljong och låt koka upp, sjud sedan på låg/medelvärme i ca 20 minuter.
- Koka upp 1 dl quinoa med 3 dl vatten och låt sjuda på låg värme i ca 15 minuter.
- Dela upp tofublocken i hälften och gör fyra stavar av vardera block. Skär i ca 1-2 cm stora kuber. Häll i tofukuberna samt 3-5 dl kokt quinoa i soppan och koka upp.
- Smaka av med örtsalt och citronsaft. Står soppan över natten eller i en matlåda så behöver du spä den med lite vatten vid uppvärmningen.
Ostsnittar:
- Bred smör på 4 formbröd och täck med hårdostskivor.
- Lägg den obredda formfranskan ovanpå och skär loss alla kanterna så att du får en nästan kvadratisk smörgås.
- Hetta upp en stekpanna på högsta värmen och ringla i ett par matskedar ramslöksolja.
- Stek smörgåsarna på vardera sida så att de får färg. Ta upp och låt svalna på skärbräda och skär sen på diagonalen.