Meny
Ugnsstekt lax med olivsås

Ugnsstekt lax med olivsås

Den smakrika olivsåsen med bland annat kalamataoliver, vitlök, soltorkade tomater, chili och örter lyfter laxen till nya höjder.

Ingredienser

  • Ca 500 g färsk laxfilé (skuren i portionsbitar alt färdiga portionsbitar)
  • salt
  • svartpeppar
  • Olivsås:
  • Ca 20 st Kung Markatta kalamataoliver, urkärnade
  • Ca 6-8 st soltorkade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd chili
  • 1 dl blandade färska örter (gärna persilja och oregano)
  • 1 tsk färskpressad citron
  • Ca 2 msk Kung Markatta olivolja
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxfilén i en ugnssäker form, salt och peppra.
  3. Sätt in i ugnen ca 10-12 minuter.
  4. Kärna ur oliverna och mixa tillsammans med övriga ingredienser.
  5. Låt gärna såsen vara grovmixad, det blir bara godare med lite bitar kvar.
  6. Servera laxen tillsammans med olivsåsen samt quinoa eller basmatiråris och en blandad sallad.
Kung Markatta Apa
Servera gärna tillsammans med quinoa eller basmatiråris samt en sallad.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se