Meny
Vallmokaka med chiafrön och limefrosting

Vallmokaka med chiafrön och limefrosting

Något att älska med vallmokaka förutom smaken är den där krispiga känslan av alla vallmofrön. Här förstärkt med känslan med chiafrön. I hop med limefrostingen blir den svår att motstå, trots alla nyårslöften!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
  3. Vispa ägg, vaniljsocker och socker fluffigt. Riv skalet av en citron och pressa ut 2-3 msk citronsaft.
  4. Rör ut bakpulvret i mjölet. Blanda sedan mjöl, citronskal, citronsaft, chiafrön, vallmofrön, smöret och mjölken i äggblandningen och rör ihop.
  5. Smörj en ugnsform med smör och häll i smeten.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 min. Ta stickprov efter 25 minuter. Fastnar det ingen smet på tickan så är den klar att ta ut.
  7. Låt kakan svalna 10-20 minuter innan du tar ut den från formen och ytterligare någon timme innan du brer på frostingen.

Frosting:

  1. Blanda pressad lime med florsockret tills du får en lagom tjocklek. Bre på och låt kakan stå svalt ett tag.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se