Meny
Veganska chokladtryfflar med smak av mint

Veganska chokladtryfflar med smak av mint

Vill du baka något enkelt och samtidigt fantastiskt gott? Då har du hittat rätt recept! De här lyxiga tryfflarna är gjorda på endast tre ingredienser. Och de fullkomligt smälter i munnen. 

Ingredienser

• 1 dl Kung Markatta kokosgrädde 
• 225 g vegansk mörk choklad
• Pepparmyntsolja efter smak
Kung Markatta Kakao (valfritt)

Så här gör du

1. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en valfri bunke.
2. Koka upp kokosgrädden och häll den sedan över chokladen. Låt stå någon minut och blanda sedan runt ordentligt tills du får en slät chokladkräm.
3. Tillsätt pepparmyntsolja och smaka av tills du är nöjd med mintsmaken.
4. Låt massan stelna i kylen i 1-2 timmar innan du formar runda tryfflar.
5. Rulla gärna tryfflarna i kakao eller annan valfri topping.

Kung Markatta Apa
Tips! Baka chokladtryfflar och lägg dem i en vacker glasburk – perfekt som present!

Receptet skapat av

Martina är något så ovanligt som en konditor som brinner för både bakning och hälsa. Hon är utbildad hälsocoach och driver Instagram-kontot @skippasockret. Hennes recept innehåller nyttigare alternativ till raffinerat socker och ofta är de även laktos- eller glutenfria.

Foto: Derin Ivgen