Meny
Vegetarisk stroganoff

Vegetarisk stroganoff

Den här vegetariska rätten kan varieras genom att byta ut auberginen mot t ex sojabitar, bönor eller linser. Snåla inte med persiljan, det är den som gör det lilla extra!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Tärna auberginen. Hacka löken och dela svampen i mindre bitar.
  2. Fräs löken och auberginen i en kastrull.
  3. Lägg i svampen och låt fräsa lite till.
  4. Häll på grädde, tomatpuré, soja och senap och låt koka upp.
  5. Krydda med salt, peppar och persilja.
  6. Låt puttra under lock i 20 min.
  7. Servera t.ex. med dinkel eller ris, torkade aprikoser och sallad.

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.